Korhonen päätti rallikautensa voitokkaasti Englannissa

Britannian rallisarjan kuudes ja viimeinen osakilpailu päättyi nilsiäläisen Jukka Korhosen osalta luokkavoittoon. Yorkshire Ralli alkoi jo myöhään perjantaina, mutta suurin osa kilpailumitasta ajettiin lauantaina.

Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen joutuivat alussa takaa-ajajiksi, kun Skoda Fabia R2-autolla kilpaileva kaksikko teki ylimääräisiä kuvioita perjantai-illan pimeydessä.

- Nypyn takana ollut liukas jarrutus pääsi yllättämään. Menimme hetken aikaa ojan reunalla ja siitä suistuimme ojan yli heinikkoon. Onnea oli matkassa, kun kilpuriin ei tullut vaurioita, ja jäimme oman luokan pohja-ajasta 24 sekuntia, Korhonen kertasi.

Lauantain kaikilla pätkillä suomalaispari ajoi oman luokkansa nopeimman ajan, jonka ansiosta R2-luokan voitto lohkesi 35 sekunnilla.

- Alun tilannetta lukuun ottamatta meillä oli ongelmaton ralli. Ajollisesti olen tyytyväinen, ja pystyimme pitämään omalla vauhdillamme muut aisoissa. Tämä oli minulle viimeinen Pirelli Star Driver -voitosta saatu palkintoralli, jonka lopputulos oli hieno, Korhonen iloitsi.

- Sarjapisteissä emme pystyneet nousemaan kolmannelta sijalta, kun päätöskisassa toiseksi ajanut kilpakumppani sai myös hyvän pistepotin Kaksi keskeytystä painoi vaakakupissa, jonka valossa pronssisija oli lopulta paras saatavilla ollut sarjatulos.

Yorkshire Rallin nopeilla teillä Korhonen sijoittui yleiskilpailussa viidenneksi. Edelle ehtineet neljä kilpailijaa ajoivat isomman luokan Citroen DS3-autoilla.

- Kilpailukausi päättyi komeasti, mutta heti aloitamme suunnittelemaan ensi kauden kuvioita. Jäämme vielä Englantiin ja alkuviikolla testaamme uutta kalustoa, Korhonen päätti.