Jukka Korhonen avaa kautensa Mikkelin SM-rallissa

Kaudella 2013 Britannian rallisarjaan panostava Jukka Korhonen avaa tänä viikonvaihteena kilpailukautensa Suomessa, kun hän päätti osallistua treenimielessä Mikkelin SM-osakilpailuun.

Nilsiäläinen kilpailee omalla tutulla Ford Fiesta R2-mallilla, joka on nyt laitettu myyntiin Korhosen kilpailujen pääpainon ollessa ulkomailla BRC-sarjassa hän ajaa brittitallilta vuokraamallaan Citroen DS3-kilpurilla.

Mikkelin talvirallista muodostui ajankohtansa vuoksi mainio treeniralli Korhoselle:

- Englannissa rallikausi alkaa vasta huhtikuussa, joten jo kilpailutuntuman vuoksi on tärkeää päästä ajamaan kovavauhtinen kilpailu tähän alle.

Jukka Korhonen kilpailee BRC-sarjassa yhdessä kartanlukija Marko Salmisen kanssa, jonka ohjelmassa on myös kotoiset SM-rallit Juha Salon autokunnassa.

- Mikkelin Vaakuna-ralliin kartanlukijakseni lähtee Markus Soininen. Tavoitteena on tietenkin ajaa kärkisijoille SM3-luokassa. Edellinen kisani SM-sarjassa päättyi viime syksynä niukkaan kakkossijaan, Korhonen kertasi.

- Oman luokan voitto tietenkin kiinnostaa, mutta saa nähdä, kuinka muutaman kuukauden kisatauko vaikuttaa suoritukseeni. Lähden ajamaan omaa vauhtiani. SM3-luokassa on nyt useita kuskeja, jotka pystyvät kamppailemaan kärkisijoista, joten mielenkiintoinen kisa on edessä.

Mikkelin SM-ralli alkaa perjantaina klo 18 alkaen, jolloin ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Yötauon jälkeen lauantaina ajetaan täysi kilpailupäivä ja maalijuhlallisuudet alkavat klo 17 jälkeen Mikkelin torilla.