Korhosen voittokamppailu päättyi epäonnisesti sumaan

Kilpailukautensa Mikkelin SM-rallissa lauantaina avannut Jukka Korhonen oli välittömästi huippuvauhdissa ja kamppaili koko kilpailun ajan kaksivetoisten SM3-luokan voitosta.

Korhonen johti luokkaansa kahteen otteeseen, mutta pienet vaihdelaatikon ongelmat pudottivat hänet 15 sekunnin päähän luokan kärjestä ennen viimeistä erikoiskoetta.

Hyvä voittokamppailu vesittyi sitten viimeisellä EK:lla, kun edellä ajanut kanssakilpailija oli jäänyt vaihdelaatikon rikkoutumisen vuoksi keskelle tietä, eivätkä takaa tulleet kanssakilpailijat mahtuneet ohi.

- Meitä oli lopulta 13 autoa siinä jonossa. Ensin yritettiin miesvoimin saada autoa siirtymään, mutta kun vaihdelaatikosta oli pari ratasta mennyt jumiin, eihän se auto mihinkään siirtynyt. Sitten tuumattiin, että tehdään lapioilla hankeen sen verran reikää, että päästään ohittamaan. Sekään ei onnistunut, kun puita oli edessä, selvitti tilannetta Jukka Korhonen kisan jälkeen.

- Niinpä meidän luokan neljä nopeinta kuskia menetti minuuttitolkulla aikaa ja putosimme kympin kärjen ulkopuolelle.

Tulosluettelosta muodostui yllätyksellinen, mutta sääntöjen mukainen. Sääntökirjassa on selvästi sanottu, että kanssakilpailijan aiheuttama tiesulku ei oikeuta aikahyvitykseen, erikoiskokeen uusimiseen tai vastalauseeseen.

- Urheilullisesti ajateltuna tämä kohta säännöissä on väärä, Korhonen kuittasi.

Luokan kärkikuljettajien kova taistelu voitosta kuivui näin valitettavasti tuloslistalla viimeisiksi sijoituksiksi: 12. Olli Lahti; 13. Jukka Korhonen; 14. Henri Haapamäki; 15. Jaro Kinnunen; 16. Kalle Pinomäki ja 17. Joonas Lindroos.