Lumi ja pakkanen lykkäävät Britannian rallisarjan alkua

Ensi viikonlopun kaksipäiväinen Britannian rallimestaruussarjan avauskilpailu, Rally North Wales, on jouduttu siirtämään odottamattomien sääolosuhteiden vuoksi. Lumisateiden lisäksi tiepohja on paikoitellen niin jäässä metsäosuuksilla, että järjestäjä oli pakotettu tekemään päätöksen turvallisuussyihin vedoten.

Viime viikosta alkaen järjestäjä oli seurannut tarkkaan lumitilannetta ja sääennusteita. Maanantaina kilpailun johtohenkilöt ajoivat vielä läpi Pohjois-Walesin alueen metsäerikoiskokeet (Dyfi, Dyfnant ja Gartheiniog), jotka ovat tuttuja myös maan MM-rallista vuosien varrelta.

Rallisarjan mestaruutta tällä kaudella tavoitteleva Jukka Korhonen oli jo ehtinyt lähteä kotikonnuilta Nilsiästä kohti Helsinkiä ja lentokenttää, kun uutiset tavoittivat hänet. Lentomatka olisi suuntautunut myöhemmin tiistaina kohti Englantia.

- Kova päätös järjestäjältä, mutta turvallisuus on tietysti tärkeintä. Vallitseviin olosuhteisiin ei ole tarjolla edes renkaita. BRC-sarjassa on sallittu joko sora- tai asfalttirenkaat, Korhonen huomautti.

- Kovin on ollut kylmät ja harvinaisen talviset säätilat siellä sumujen saarilla. Muistelin juuri viime vuoden avauskisaa. Kyseessä oli sama ralli, joka ajettiin pari viikkoa aiemmin ja silloin vallitsi T-paitakelit

Paikallisten tietojen mukaan kulunut maaliskuu oli Englannissa kylmin 50 vuoteen. Eipä siis ihme, että vaikutukset heijastuvat myös perinteisen rallisarjan ohjelmaan.

- Reilu viikko sitten olin viimeksi Englannissa, jossa jouduimme siirtämään testipäivää lumisateen vuoksi. Myös samaan ajankohtaan suunniteltu BRC-sarjan mediapäivä jouduttiin perumaan kokonaan, kun pienemmät maantiet ja sivutiet liukastuivat siihen kuntoon, että tapahtuma-alueelle ja alueelta pois ei olisi turvallisesti päässyt, Korhonen päivitteli.

Jos kilpailukalenterista löytyy soveltuva ajankohta, ajetaan Rally North Wales myöhemmin kauden kuluessa. Nyt brittikauden avauskisana tulee toimimaan toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Pohjois-Englannissa ajettava Pirelli Rally.

Korhonen_Salminen_BRC2013