Jukka Korhonen starttaa Britannian rallisarjan avaukseen luottavaisena

Britannian rallimestaruussarjan avauskilpailu koittaa nyt viikonloppuna Pohjois-Englannissa ajettavan perinteikkään Pirelli Rallyn merkeissä. Tämä kilpailu oli alkuperäisessä kilpailukalenterissa kauden toinen osakilpailu, mutta huhtikuun alun Rally North Wales jouduttiin perumaan lumen ja jään vuoksi.

Niinpä BRC-sarjan avauskisana on suomalaisille menneinä vuosina menestyksekkääksi muodostunut Pirelli Rally, joka toimi kaksi vuotta sitten myös nilsiäläisen Jukka Korhosen ensimmäisen kansainvälisen voiton näyttämönä.

- Olen ajanut tämän rallin kaksi kertaa ja tuloksena on ollut luokkavoitto ja kakkossija. Tiestö on jo osittain tuttua. Erikoiskokeita ajetaan nyt eri suuntaan, mutta jotain samoja osuuksia on käytössä, Jukka Korhonen kertoo.

Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen kilpailevat englantilaisen yksityistallin, Autosport Technology -tiimin Citroén DS3 R3T -autolla, jolla pääsee tavoittelemaan osakilpailuvoittoja sekä koko sarjan mestaruutta.

- Viime kaudella kalustonani BRC-sarjassa oli pienemmän R2-luokan auto, jolla ei aivan kolmen kärkeen pystynyt ajamaan. Nyt alla on voittaja-auto, joten tavoitteetkin on asetettu korkealle, Korhonen myöntää.

- Keskiviikkona ajoimme ennakkotestit ja paketti tuntui oikein hyvältä. Luottamus autoon ja ajamiseen on kohdallaan. Sarjassa on mukana yli 10 kuskia juuri samanlaisella kalustolla, joten voimasuhteita ei tiedetä ennen lauantaina alkavaa rallia. Citroén DS3-mallista on muodostunut sarjan suosituin automalli.

- Vaihtelevaa keliä on viikonlopulle luvassa. Kahden kisapäivän aikana päästään ajamaan todennäköisesti myös vesikelissä. Luottavaisena lähdemme hakemaan parasta mahdollista aloitusta sarjaan, Jukka Korhonen päätti.

Korhosen ennakkotestejä pääset kurkkamaan tästä.

Salminen_Korhonen_PirelliRally