Korhonen teki rallihistoriaa Englannissa

Tämän kauden Britannian rallisarja käynnistyi suomalaisittain mallikkaasti, kun Jukka Korhonen voitti näytöstyyliin sarjan avauskilpailun, Pohjois-Englannissa ajetun Pirelli Rallyn. Korhonen on sarjan ensimmäinen suomalaisvoittaja sitten Jari-Matti Latvalan, joka ajoi osakilpailuvoittoon vuonna 2003.

Kaksipäiväinen Pirelli Rally kulki alusta lähtien nilsiäläisen Korhosen hallinnassa. Hän johti rallia minuutin turvin lauantain jälkeen. Päätöspäivänä sunnuntaina Korhoselle riitti varmisteleva ja tarkka ajosuoritus, jolloin EK-ajat olivat vain muutaman sekunnin pohja-aikoja hitaampia.

- Sunnuntain vaativilla erikoiskokeilla täytyi pitää keskittyminen huipussaan. Sadekeli vielä lisäsi haasteita, mutta reilussa johtoasemassa meidän autokunnan ei tarvinnut enää puristaa. Vähän se oli sellaista sunnuntaiajelua, Korhonen kevensi.

Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen voittivat Citroén DS3 R3T -autollaan toiseksi samanlaisella kalustolla ajaneen Alastair Fisherin 42,5 sekunnilla.

- Tavoitteena oli voittaa heti kauden alussa, vaikka kyseessä oli ensimmäinen rallini tällä Citroénin mallilla ja vastassa oli Britannian parhaimmisto. Erityisesti MM-ralleissakin kaksivetoluokassa menestyneen Fisherin päihittäminen oli tärkeä juttu, Korhonen totesi.

- Tämä oli täydellinen viikonloppu, auto toimi moitteettomasti ja kuljettajakaksikko teki myös virheetöntä työtä. Kokonaisuutena paljon parempaa rallia ei voisi edes toivoa.

- Maalissa sain paljon onnitteluja, kun sarjan järjestäjätkin huomasivat edellisestä suomalaisvoitosta kuluneen jo 10 vuotta. Tästä on tosi hieno jatkaa kautta eteenpäin.

BRC-rallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan Skotlannissa Jim Clark Rallyn asfalttiteillä touko-kesäkuun vaihteessa.