Korhonen puolustaa kärkipaikkaansa Skotlannin asfalttirallissa

Britannian rallisarjan neljä viikkoa sitten komealla voitolla käynnistänyt Jukka Korhonen lähtee puolustamaan sarjajohtoaan tulevana viikonloppuna Skotlannissa asfaltilla ajettavaan Jim Clark -ralliin.

Nilsiäläinen Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen suorittivat ennakkotestit viikko sitten Citroen DS3 R3T -autollaan.

Vasta kaksi asfalttirallia urallaan ajanut Korhonen oli varsin tyytyväinen testien jälkeen.

- Citroen tuntui oikein hyvältä asfaltille tehdyillä perussäädöillä, josta kiitos kuuluu myös Autosport Technology -tiimilleni. Kilpuri käyttäytyi tosi nöyrästi ja sain itseluottamuksen kohdalleen kestopäällystepinnalle, Korhonen jutteli.

- Viime vuonna ajoin tässä rallissa, jonka ansiosta osa tämän vuoden erikoiskokeista on jo tuttuja. Ralli alkaa perjantaina illalla ja lauantaina ajetaan pitkä päivä. Ralli sisältää 220 EK-kilometriä.

Jukka Korhonen ei ujostele sanoa kovia tavoitteitaan ääneen, vaikka kokemusta asfalttiajosta ei ole läheskään yhtä paljon kuin paikallisilla kuljettajilla.

- Historiakin sen osoittaa, että soraralleissa nopea suomalaiskuski pystyy täällä BRC-sarjassa voittamaan. Minun tavoitteena on ajaa kärjessä myös asfaltilla. Varmasti nyt kohtaan paljon kovemman ja tiukemman vastuksen kuin sarjan avauskisassa.

- Ralliurani tässä vaiheessa ei voi enää lähteä erilaisiin ralleihin vain hakemaan kokemusta. Jokainen kilpailu on minulle näytönpaikka ja on muistettava, että jokainen ’tsänssi’ myös maksaa paljon meidän lajissa. Ne on siis käytettävä tehokkaasti hyödykseen, Korhonen järkeili.

Kuva: Jakob Ebrey