Korhonen ajoi asfalttirallin voittoon Skotlannissa

Jukka Korhonen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Britannian rallisarjassa, kun nilsiäläinen voitti myös kauden toisen osakilpailun, Skotlannin asfalttiteillä viikonloppuna ajetun Jim Clark Rallyn.

Edesmenneen F1-mestarin nimeä kantavan rallikilpailun voitto varmistui lupaavalle suomalaiskuskille vasta lauantain viimeisellä erikoiskokeella, jonne startattiin Korhosen johtaessa rallia vain 0,1 sekunnilla.

Korhonen oli viimeisen EK:n nopein ja kasvatti voittomarginaalin tasan kahteen sekuntiin ennen samanlaisella Citroen DS3 R3T -autolla ajanutta Tom Cavea.

- Meinasi mennä turhankin jännäksi, mutta vielä lopussa pystyin puristamaan muita vähän kovempaa, Korhonen iloitsi.

Rallin avauspäivä perjantai-iltana sujui täysin Korhosen ja kartanlukija Marko Salmisen hallinnassa. Kaksikko ajoi viisi pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta ja johti kisaa jo 38 sekunnilla.

- Toinen kisapäivä lauantaina oli vaikeampi, kun rengasvalinnat toivat lisää haastetta. Aamun kevyt vesisade liukasti tiet. Valitsin aamulla leikatut slicks-renkaat, jotka eivät olleet oikea valinta kilpakumppaneiden ottaessa välikelin renkaat.

- Spinnasin heti pätkän alussa ja moottori sammui. Se maksoi reilut 15 sekuntia. Sen jälkeen pätkän loppumatkalla ei ollut pitoa ollenkaan, joten hävisin lopulta yli 33 sekuntia.

Vasta uransa kolmanteen asfalttiralliin osallistunut Jukka Korhonen pystyi kuitenkin pitämään koko ajan kärkipaikan hallussaan, vaikka lähimmät uhkaajat kavensivatkin eroa.

- Viileässä kelissä ei meinannut löytyä pitoa takarenkaille, joten oli vaikea puolustaa johtopaikkaa. Täytyy myöntää, että asfaltti on pintana haasteellisempi kun sora. Täytyy olla aina tarkkana pidon suhteen ja oikea rengasvalinta on asfaltilla paljon tärkeämmässä roolissa.

- Kausi on alkanut erittäin hyvin. Ennen maalijuhlallisuuksia minua onniteltiin ja kerrottiin, että olen johtanut kauden kahta ensimmäistä rallia lähdöstä maaliin. Eipä siis parempaa alkua kaudelle olisi voinut edes toivoa, Korhonen päätti tyytyväisenä.