Korhonen jälleen voittojahtiin Britannian rallisarjassa

Loistavan startin Britannian rallisarjaan kahdella voitolla ottanut Jukka Korhonen lähtee jälleen voitto mielessä ensi viikonloppuna Skotlannin nopeilla sorateillä ajettavaan perinteiseen Scottish Rallyyn, joka on BRC-sarjan kolmas osakilpailu.
 
Kyseinen ralli on yksi saarivaltakunnan todellisista klassikoista ja se ajetaan nyt 68. kertaa. Skotlannin rallin voittajaluettelosta löytyy 12 suomalaiskuskia.
 
Nilsiäläinen Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen lähtevät luottavaisena tulevaan kisaan Citroen DS3 R3T -autollaan.
 
- Tämä on muista sarjan kisoista poiketen minulle täysin uusi kilpailu, kun tätä ei ole seitsemään vuoteen ajettu BRC-sarjan yhteydessä. Olen katsellut videolta rallin vanhoja erikoiskokeita. Tiestö tuntuu kapealta ja osin huonokuntoiselta, mutta muuten nämä maastot vastaavat eniten suomalaista sorarallia, Korhonen vertailee.
 
- Ajoimme hyvät testit keskiviikkona, jolloin kalibroitiin kuski, kartturi ja ralliauto takaisin sorasäätöihin edellisen asfalttirallin jäljiltä. Kaikki toimi hienosti.
 
- Alkukauden menestyksen jälkeen ei muuta tavoitetta voi oikein edes asettaa, kuin rallin voittaminen. Takuulla tulee kova vääntö kärkisijoista. Parhaamme teemme, että muut pysyvät jälleen takana, Korhonen ennakoi.
 
Kaksi ensimmäistä BRC-sarjan osakilpailua ovat tosiaan sujuneet täysin suomalaiskomennossa, kun Korhonen ja Salminen ovat johtaneet molempia ralleja lähdöstä maaliin.
 
Scottish Rallyn erikoiskokeet nuotitetaan perjantaina, jonka jälkeen illalla on ohjelmassa ceremonial start. Kaikki kilpailun erikoiskokeet ajetaan lauantaina.