Jukka Korhonen toiseksi Skotlannissa

Jukka Korhonen jatkoi vahvoja otteitaan Britannian rallisarjan kolmannessa osakilpailussa Skotlannissa, kun nilsiäläinen ajoi toiseksi RSAC Scottish Rallyssa. Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen ylsivät Citroen DS3 R3T -autollaan jokaisella erikoiskokeella kolmen nopeimman joukkoon.

Sarjan aikaisemmista osakilpailuista poiketen Skotlannissa oli vain yksi ajopäivä. Noin sata erikoiskoekilometriä haastavia sorateitä sisältäneen rallin voitto matkasi Pohjois-Irlantiin, kun Alastair Fisher oli Korhosta nopeampi 14,5 sekunnin turvin. Kolmanneksi sijoittui Tom Cave, joka jäi Korhosen vauhdista 10,7 sekuntia.

-Menetimme otteen voitosta oikeastaan jo aamulla ja syy tuohon löytyi ratin ja penkin välistä, sillä en saanut heti kiinni parhaasta mahdollisesta rytmistä ja kilpakumppanit menivät kovempaa – päivän edetessä aloin kuitenkin löytämään rytmin ja ajat paranivat. Auto ja nuotti toimivat taas kerran loistavasti, eikä niiden suhteen ole mitään valitettavaa. Silti toinen sija ei täysin lämmitä, kertasi Korhonen rallinsa kulkua.

Korhosen Skotlannista saalistama toinen sija pitää suomalaisen Britannian rallisarjan pistejohdossa (58 pistettä) ennen Alastair Fisheriä (53 pistettä) ja Tom Cavea (50 pistettä). Sarjasta on jäljellä vielä kolme osakilpailua.

-Kauden alku on mennyt meiltä yli odotusten, sillä olemme sarjajohdossa ja olemme saavuttaneet kaksi hienoa voittoa sekä nyt tämän kakkossijan. Kilpakumppanit eivät ole päästäneet helpolla, sillä sarjan kärkinimet ovat ajaneet puhtaita suorituksia näissä kolmessa rallissa. Nyt on tehtävä kovasti töitä kauden toista puoliskoa varten, kommentoi Korhonen kauttaan ja tulevaisuuttaan.

Seuraavaksi Jukka Korhonen nähdään ratin takana 11.–14. heinäkuuta järjestettävässä Goodwoodin Festival of Speed -tapahtumassa, jonne sarjajohtaja on saanut kutsun tulla ajamaan. Festival of Speed -tapahtuma on moottoriurheilun supertapahtuma, johon osallistuvat entiset ja nykyiset huippunimet niin formula ykkösistä, rallista, kuin myös kaksipyöräisistä.

Britannian rallisarja jatkuu elokuun loppupuolella Pohjois-Irlannin haastavilla asfalttiteillä, kun vuorossa on legendaarinen Ulster-ralli.