Jukka vankisti BRC-sarjan johtoaan Irlannissa

Irlannin asfalttiteillä ja vaativissa oloissa ajettu Ulster-ralli sujui tuloksellisesti loistavasti Jukka Korhosen ja kartanlukija Marko Salmisen osalta. Kaksikko vahvisti rallin kakkossijallaan merkittävästi asemiaan Britannian rallisarjan kärjessä.
 
Kun BRC-sarjan kuudesta osakilpailusta on nyt ajettu neljä rallia, suomalaispari on saavuttanut kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa.
 
Korhosen autokunta aloitti ensimmäisenä päivänä kisan ilman riskejä, jonka jälkeen alkoi nousu kohti kärkikolmikkoa.
 
- Kisa aloitettiin litimärissä olosuhteissa. Minulla ei ollut niin märältä asfaltilta yhtään kokemusta, joten en lähtenyt ajamaan yli oman tietämykseni ja tasoni. Kisan edetessä muutama kärkikuski teki ajovirheitä, joten me päätimme ajaa järkevästi, Korhonen kommentoi
 
Perjantain jälkeen nilsiäläinen oli rallissa toisena vain 4,4 sekunnin päässä kärjestä.
 
Lauantaina Korhonen päätti vielä yrittää voittoa, mutta sateen jälleen yltyessä ero kärkeen kasvoi.
 
- Mietin sarjatilannetta ja varmistelin lopussa toista sijaa, kun lähellä takana ei ollut ketään. Oppia tästä asfalttirallista otettiin oikein isolla kädellä. Lopputulos tyydyttää ja sarjataulukossa meillä on pullat hyvin uunissa, Korhonen summasi.
 
Ulster-rallin yllätysvoittoon ajoi Osian Pryce, joka voitti suomalaisparin 15 erikoiskokeen rallissa 50,9 sekunnilla. Mark Donnelly oli kisan kolmas jääden kärjestä 1.38,7 minuuttia. Kaikki kolme ajoivat Citroën DS3 -autolla.
 
Sarjassa Korhosen kaksi lähintä uhkaajaa, Tom Cave ja Alastair Fisher sortuivat ulosajoihin ja jäivät jäännöspisteille. Niinpä Korhosen sarjajohto kasvoi viidestä pisteestä jo 17 pisteeseen.
 
BRC-sarjan seuraava osakilpailu koittaa 27.-28. syyskuuta.