Jukka jälleen voittojahtiin BRC-rallisarjassa

Britannian rallisarjaa vakuuttavan menestyssarjan ansiosta johtava Jukka Korhonen lähtee tavoittelemaan kauden kolmatta voittoaan Keski-Englannissa 27.-28. syyskuuta ajettavasta Yorkshire-rallista.
 
Kuuden osakilpailun mittaisesta sarjasta on ajettu nyt neljä rallia, joista nilsiäläinen on saavuttanut Citroën DS3 -autollaan kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa.
 
- Ajoin maanantaina ennakkotestit ja kaikki on kunnossa. Keli on täällä yllättävän lämmin (+20 astetta) verrattuna Suomen säätilaan Ralli alkaa perjantaina illalla ja lauantaina ajetaan sitten pitkä päivä, Korhonen raportoi.
 
- Ajoin viime vuonna tämän rallin ja tykkäsin niistä sorateistä. Erikoiskokeet ovat nopeita ja melko hyväkuntoisia. Korkeuseroja ei tosin ole nimeksikään.
 
- Menestysnälkä on kova ja tarkoituksena olisi pitää kaksi lähintä uhkaajaani, Tom Cave ja Alastair Fisher, takana tässä kisassa. Uskon, että nyt nähdään varsin väkevä taistelu voitosta, totesi mestaruustaistelua 17 pisteen turvin johtava Korhonen.
 
BRC-sarjan viides osakilpailu ajetaan samaan aikaan kotimaan SM-sarjan päätöskisan kanssa. Kahden rallikalenterin päällekkäisyys aiheutti mietintää myös Korhosen autokunnalle.
 
Kartanlukija Marko Salminen on kilpaillut tällä kaudella sekä Korhosen kanssa Britanniassa että Juha Salon kanssa Suomessa. Tässä tilanteessa Salminen lähti kilpailemaan Englantiin, kun hänellä on erittäin harvinainen mahdollisuus voittaa kahden eri maan mestaruus samana vuonna.
 
- Kiitokset Salon Juhalle joustavuudesta, kun hän hommasi korvaavan ammattimiehen vierelleen Tampereen SM-ralliin, Jukka Korhonen kiitteli.