Korhonen lisäsi johtoaan BRC-rallisarjassa

Viikonloppuna ajettu Britannian rallisarjan viides osakilpailu Yorkshire-ralli oli alusta saakka kovaa sekuntikamppailua neljän Citroën DS3 -kuljettajan kesken. Jukka Korhonen piti kilpailun puolivälissä johtopaikkaa hallussaan, mutta pieni epäonni pudotti lopussa sijoituksen toiseksi.
 
Nilsiäläinen haki päättäväisesti vain voittoa, joten hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, vaikkakin johtoasema BRC-sarjan pistetaulukossa kasvoi entisestään.
 
Uransa toiseen voittoon ajoi walesilainen Osian Pryce 9,9 sekuntia ennen Korhosta, kolmas oli Alastair Fisher 13,1 sekuntia kärjestä.
 
- Tuima vääntö oli voitosta, aivan kuten ennen kisaa arvelinkin. Lähdimme rallin voittajan (Pryce) kanssa lähes tasa-ajalla viimeiselle pätkälle, jonka lähtöviivalla moottorini sammui, Korhonen kertoi.
 
- Autossa on lähtöjärjestelmä, joka auttaa tekemään ideaalisia startteja. Ehkä tein siinä tilanteessa itse pienen virheen ja kone pääsi sammumaan. Tiesin sillä hetkellä, että ajamalla tuskin pystyy saamaan lähdössä menetettyjä sekunteja takaisin.
 
- Kärki on laajentunut kauden aikana ja marginaalit ovat pieniä. Nyt tämä pieni erhe ratkaisi voiton kohtalon. Meille kirjattiin virheellisesti kuusi sekuntia liian hidas aika päätös-EK:lta. Emme lähteneet siitä valittamaan tuomaristolle, kun se ei olisi muuttanut sijoituksia mihinkään suuntaan, Korhonen summasi.
 
Jukka Korhosella on nyt kasassa 94 sarjapistettä, kun lähimmät uhkaajat, Tom Cave ja Alastair Fisher ovat jaetulla toisella sijalla 74 pisteellä.
 
Kuuden osakilpailun mittaisesta sarjasta on ajettu nyt viisi rallia, joista Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen ovat saavuttaneet kaksi voittoa ja kolme kakkossijaa.
 
- Viimeisessä osakilpailussa on jaossa puolitoistakertaiset pisteet, joten vielä saadaan jännittää mestaruuden puolesta, totesi Korhonen, joka on vahvoilla mestariksi ensimmäisenä suomalaisena 13 vuoteen.
 
Kauden päätöskilpailu koittaa 18.-19. lokakuuta.