Tähtäimessä BRC-rallimestaruus

Kuluneella kilpailukaudella Britannian rallisarjassa hienosti menestynyt Jukka Korhonen on lauantaina mielenkiintoisessa tilanteessa, kun BRC-sarjan mestaruustitteli ratkaistaan kauden päätöskilpailussa, Sunseeker-rallissa.
 
Korhonen asetti jo vuoden alussa mestaruuden tavoitteekseen ja hän onkin johtanut sarjaa koko kauden ajan. Nilsiäläinen on vahvoilla sarjan mestariksi ensimmäisenä suomalaisena sitten vuoden 2000.
 
Viidestä ajetusta osakilpailusta Korhonen on saavuttanut kaksi voittoa ja kolme kakkossijaa. Noinkin kova tulossarja ei vielä takaa mestaruutta, kun nyt kauden päätöskisassa on jaossa 1,5-kertaiset sarjapisteet.
 
- Kaikki saavat pudottaa yhden heikoimman tuloksen pois, joten tämä sääntö sekä korotetut pisteet tasoittavat tilannetta. Lähtökohta on nyt sellainen, että kolmas sija tästä rallista tuo varmasti mestaruuden Suomeen riippumatta muiden sijoituksista, Korhonen laskee.
 
Kahdella muullakin kuljettajalla on mahdollisuus vielä mestaruuteen, mutta heidän täytyy käytännössä voittaa ja Korhosen jäädä palkintopallin ulkopuolelle.
 
Citroen DS3-autolla kilpailevan Korhosen lisäksi myös kartanlukija Marko Salmisella on kovat piipussa. Salminen on jo tällä kaudella voittanut kotimaassa SM-kultaa, joten hänellä on tavoitteena harvinainen tuplamestaruus.
 
- Tiistaina ajoimme ennakkotestit ja torstaina vielä kokeilimme kilpuria rallin testipätkällä. Perjantai-iltana on rallin viralliset lähtöseremoniat ja sitten lauantaina edessä on 10 erikoiskoetta, kartturi Salminen kertoi.
 
Suomalaiskaksikko on siis selvä suosikki mestariksi, mutta he starttaavat ralliin kuten mihin tahansa kauden kilpailuun:
 
- Palkintopallille täytyisi tietenkin yltää, mutta kyllä me lähdemme aivan normaalisti tavoittelemaan voittovauhtia. Katsotaan sitten kuinka kilpailu lähtee liikkeelle ja kuinka tilanne kehittyy mestaruuskamppailussa. Jännitystä on tietenkin ilmoilla nyt enemmän, mutta tällaisetkin tilanteet täytyy hallita, totesi Korhonen päättäväisenä.