Korhonen lähtee menestymään rallin EM-sarjaan

Britannian rallisarjan hallitseva mestari Jukka Korhonen on saanut menestyksekkään viime kauden jälkeen uudet suunnitelmat valmiiksi tämän vuoden kilpailukalenterinsa osalta. Nilsiäläinen kilpailee tällä kaudella rallin EM-sarjan valikoiduissa osakilpailuissa Citroen DS3 -autolla. Kalustosta vastaa viimevuotiseen tapaan englantilainen Autosport Technology -tiimi.

Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen halusivat tietoisesti uusia haasteita, joita FIA ERC 2WD -mestaruussarja asfalttiralleineen tarjoaa.

- Auto sama mestaruusauto, jota viime vuonna käytimme Briteissä. Kilpailullisesti onkin sitten paljon uutta edessä. Minulle on nyt tärkeää päästä edelleen näyttämään osaamistani uusille kansainvälisille ralliareenoille. EM-sarjassa on mahdollista kilpailla paljon asfaltilla ja minun kuljettajana täytyy edelleen kehittää taitojani asfaltilla, Korhonen järkeilee.

Jukka Korhonen hämmästytti viime kesänä rallipiirejä voittamalla uransa kolmannen asfalttirallin Skotlannissa.

- Tykkään ajaa asfalttiralleja, mutta toistaiseksi niitä on kertynyt vain yhden käden sormilla laskettava määrä. Sillä osa-alueella on mahdollista kehittyä, joten aiomme ajaa mahdollisimman monta EM-osakilpailua kestopäällystepinnalla.

- Olen todella iloinen, että monet sponsorimme ovat jälleen tukemassa uraani ulkomailla. Jatkuvasti teemme töitä budjetin eteen, että tämän kauden kalenteriin saataisiin mahdollisimman monta kilpailua.

- Nyt kilpailukalenterin runkona on viisi EM-osakilpailua, joista neljä ajetaan asfaltilla ja yksi soralla, Korhonen jatkaa.

Ennen EM-ralleja Korhonen aloittaa kilpailukautensa reilun viikon kuluttua Rallye du Touquet -kilpailulla, joka ajetaan Pohjois-Ranskan asfalttiteillä 14.-15. maaliskuuta.

- Tämä on oikein sopiva harjoitusralli meille. Kyseessä on Ranskan sarjan avauskisa, joka palvelee meitä hyvin treenimielessä. Ralli on myös kelien puolesta haastava ja kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana noin 200 EK-kilometriä.